Flag og fortællinger

Fødselsdag på Reventlow-Museet

 

Fredag d. 21. juli glider Dannebrog endnu engang til tops, når Reventlow-Museet fejrer 77 året for museets åbning. Siden 1940 har det været muligt at besøge statsminister C.D.F. Reventlows smukke herregård på kanten af de lollandske alper, og blive klogere - ikke blot på den store politiker og landboreformator, men også få et indblik i livets gang i herregårdens hovedbygning omkring år 1800.

 

”Selvom det er museets fødselsdag vi fejrer, vil det dog langt fra være den lykkelige fortælling om C.D.F. Reventlows politiske bedrifter, der i år vil være i fokus på museets store dag,” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der glæder sig at fejre museet på fødselsdagen. ”Det vil derimod være den dramatiske og gruopvækkende fortælling om livlægen, elskeren og politikeren Struensee, der ikke blot var en foregangsmand for landboreformernes gennemførelse, men også er omdrejningspunktet for årets særudstillingen på museet”.

 

På den store dag tilbyder museet nemlig to særomvisninger i årets særudstilling ARVEN EFTER STRUESEE, hvor det vil være muligt for publikum at komme helt tæt på manden og myten Struensee, når Jesper Munk Andersen folder historien om 1700-tallets største politiske og amourøse skandale ud.

 

 

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Hvornår: Fredag d. 21. Juli 2017. Besøg museet i åbningstiden fra 11-16. Omvisning i særudstillingen ARVEN EFTER STRUENSEE kl. 13 og kl. 14.30.
Pris: gratis, når entréen er betalt. Voksne 50 kr., børn u/18 år gratis


 

Pressemeddelelse