Logo

Nyhedsbrev 19. marts 2015

Sjældent skattefund fra 1600-tallet med 75 sølvdalere og fragmenter af pragtbælter af sølv er fundet af tre detektorfolk på Nordfalster. Museum Lolland-Falster udstiller fundet på Falsters Minder i Nykøbing Falster fra d. 28. marts 2015.

1600-tals møntskat fundet på Nordfalster

I februar måned fandt tre detektorfolk ved Orenæs på Nordfalster et skattefund fra 1600-tallet, som på nuværende tidspunkt består af 75 sølvmønter samt nogle mindre fragmenter af et pragtbælte af sølv.

Samlet har sølvskatten en vægt på mere end 2 kg.

"Allerede efter at have fundet de første sølvmønter på marken tog finderen kontakt til Museum Lolland-Falster. På museet var der ingen tvivl om, at fundet rummede et stort potentiale og formentlig endda knyttede sig til et tidligere fund af knivskeder og pragtbælter af sølv, som i 1940'erne var fundet på samme mark!" fortæller Anders Rasmussen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om sølvskatten og udstillingen på Falsters Minder

 

Skolen i mands minde - Foredrag om indsamling af lokale skoleminder

Tirsdag d. 31 marts 2015 kan man opleve journalist Peter Foersom fortælle om opgaven med at indsamle skoleminder fra de sidste små 100 år. Det sker, når han præsenterer sin bog "Husker du vor skoletid", som Kulturmindeforeningen Nykøbing Falster har udgivet som årbog 2014.

Læs mere om foredraget

Nyt internationalt museumssamarbejde

Museum Lolland-Falster er blandt initiativtagerne til dannelsen af et internationalt museumssamarbejde, som skal styrke samarbejdet mellem grænseregionens museer.

Målet er at etablere et dansk-tysk museumsforbund i området Schleswig-Holstein, Region Syddanmark og Region Sjælland, og Museum Lolland-Falster kvalificerer sig til at indgå i dette arbejde i kraft af sine mange års erfaring med internationale samarbejder og sine museumsaktiviteter, som i høj grad har relevans for museumsgæster og museums-fagfolk også i nabolandet.

Læs mere om museumssamarbejdet

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld