Logo

Nyhedsbrev 23. april 2015

Lystergrene og benspids fra yngre stenalder er fundet sammen og beviser hermed, at forhistoriens ålelystre havde en centralt placeret spids til at spidde fisken med.

Fund bekræfter gammel teori

Ved de arkæologiske undersøgelser forud for den kommende Femern Bæltforbindelse har arkæologer ved Museum Lolland-Falster fundet en genstand, der påkalder sig særlig opmærksomhed. Nedstukket i den marine gytje lå den nederste del af en fragmenteret fiskelyster, som består af dele fra begge sidegrene og en benspids, der sidder let forskudt imellem dem. Forbindelsen imellem lystersidegrene og benspidser er længe antaget, men det er sandsynligvis første gang, at sammenhængen er dokumenteret i praksis. Fundet bekræfter således en teori, som arkæologer har støttet sig til gennem årtier.

"Det er ret fantastisk, at vi har gjort et fund, der kan være med til at bevise en gammel teori. Vi har indtil nu fundet et stort antal af enkelte lystergrene og benspidser, men da vi stod med det samlede fund, var det ret utroligt. Tænk engang, at vi endelig kan bekræfte den gamle teori med dette fund" fortæller Søren Anker Sørensen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om det interessante fund

Kalke-, bindingsværk- og tækkedag

Der er masser af gode råd at hente på Frilandsmuseet søndag d. 17. maj 2015, når Museum Lolland-Falster afholder sin årlige kalke-, bindingsværk- og tækkedag på Frilandsmuseet i Maribo. Her vil man kunne møde en række håndværkere, der vil øse af deres viden om vedligeholdelse af ældre bygninger og give vejledning i, hvordan man bedst renoverer sit hus, så håndværket hverken skæmmer eller ødelægger.

Læs mere om Kalke-, bindingsværk- og tækkedag på Frilandsmuseet

En Nat i 1945

5. maj 2015 er det 70 år siden, at Danmark blev befriet fra tysk besættelse.

Teatret Masken og Museum Lolland-Falster vil med et ekstraordinært projekt i anledning af 70året for Danmarks befrielse fokusere på konkrete begivenheder i lokalområdet i de sidste måneder op til befrielsen.

Både fastboende og turister vil få glæde af den guidede kulturhistoriske vandring gennem den sidste tid af besættelsestidens i Nykøbing Falster. Her vil man opleve de ca. 20 frivillige medvirkende fra lokalsamfundet.

Læs mere om den kulturhistoriske byvandring

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld