Logo

Nyhedsbrev 19. november 2015

Gennem håndarbejdet kunne man sætte et personligt præg på hjemmet

VIL DU KOGE KAFFE SKAL JEG BÆRE VAND

Før arbejdet i hjemmet blev lettet af nye opfindelser som støvsugere og andet godt var det kvindens job at holde hus og hjem. Det var altså primært i husholdningsarbejdet, at kvinden kunne vise sine evner frem. Det indbefattede såvel det rent praktiske som at sørge for et rent hjem og mad til familien, som det mere æstetiske, at skabe et smagfuldt hjem. Gennem håndarbejdet kunne man sætte et personligt præg på hjemmet - og samtidig vise de mere eller mindre komplicerede sy- og brodereteknikker frem, som man mestrede.

Læs mere om udstillingen

De gamle håndværksteknikker

Henover den sene sommer har Carsten Malmros Jensen, tækker og tømrer ved Museum Lolland-Falster, tækket en del af museets 300 år gamle firlængede Falstergård. Gården stod oprindeligt i Nørre Ørslev på Falster, men blev i perioden 1929-31 nedtaget og genopført på det dengang kun tre år gamle Frilandsmuseum i Maribo. Tækkearbejdet er foregået efter de gamle håndværksteknikker.

 

Læs mere her

Over Østersøen - Falster i krig og fred, 1945-1991

Tirsdag d. 1. december afholder Kulturmindeforeningen Nykøbing F. sit traditionsrige julearrangement. Aftenen begynder med en dejlig julekoncert med mandskoret Brage, så julestemningen kan holde sit indtog. Derefter fortæller stadsarkivar i Lolland Kommune Heidi Pfeffer om julen i mands minde, det vil sige om julen igennem ca. tre generationer. Her vil historierne bag advent, Luciaoptog, julekort og klejner blive udfoldet, og traditionerne bag gaver, juletræ, julebag, julemand og de glade nisser blive præsenteret.

 

 

læs mere om arrangementet her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld