Nyhedsbrev 9. juni 2016

Kalklandet, Guldborgsunds naturvejleder, Det sorte Geomuseum, Fuglsang Kunstmuseum og Museum Lolland-Falsters afholder den årlige junitur til Skejtens fantastiske natur – og kulturlandskab.

Når natur, kultur og kunst mødes

Kunsthistoriker Anne Højer Petersen fra Fuglsang Kunstmuseum, naturvejleder Johnny Madsen fra Guldborgsund Kommune, geolog Tove Damholt fra Kalklandet og Østsjællands Museum, geolog Elly Andersen fra Det sorte Geomuseum i Gedser og arkæolog Anna-Elisabeth Jensen fra Museum Lolland-Falster inviterer igen i år til en aften, hvor det fantastiske natur- og kulturlandskab ved Skejten er omdrejningspunktet. Få en anderledes tur ud i landskabet, når de forskellige fagpersoner fortæller om landskabet ved Skejten ud fra hver deres kompetencer.

Skejten på Sydøstlolland bliver ofte nævnt som et ægte istidslandskab, uopdyrket i generationer. Men er det kun naturen, der har været på spil, eller har vore forfædre alligevel haft en vis indflydelse?

Læs mere om turen til Skejten

Skt. Hansarrangement i Reventlowparken

Traditionen tro afholder Støttekredsen Skt. Hansbål i Reventlowparken med underholdning og fyrværkeri, mens museet holder aftenåbent og tænder stearinlysene i lysekronerne i Reventlow-Museets stuer.

Traditionen med Skt. Hansbål i Reventlowparken er lige så lang som museets historie. ”Skt. Hansaften i 1939 markerede den officielle åbning af Reventlowparken for offentligheden”, beretter Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der er glad for, at den gamle tradition holdes i hævd med Støttekredsen som tovholder. ”Skt. Hansaften i Reventlowparken er noget helt særligt med underholdning, sang, bål og ikke mindst det afsluttende store fyrværkeri. Vi er på museet rigtig taknemmelige for det store arbejde, der denne aften bliver ydet af Støttekredsen, og glade for at kunne støtte op om aftenen med særåbning af museet og lys i lysekronerne”.

Læs mere om arrangementet

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld