Nyhedsbrev 15. september 2016

C.D.F. Reventlows rejseguide fra 1770 er igen at finde på Pederstrup, efter den har været fraværende i 70 år. Rejseguiden er købt ved en bogauktion hos Bruun Rasmusen i København.

En rejseguide kommer hjem

C.D.F. Reventlows rejseguide fra 1770 er igen at finde på Pederstrup

Ved sidste uges bogauktion hos Bruun Rasmusen i København erhvervede Museum Lolland-Falster et betydningsfuldt værk til museets samlinger på Reventlow-Museet Pederstrup. Et værk, der kan være med til at kaste nyt lys over et centralt fænomen i 1700-tallets adelskultur, nemlig de dyrt anlagte og omfattende dannelsesrejser.

Det drejer sig om købet af C.D.F. Reventlows rejseguide til Flandern og Brabant, der i august 1770 blev taget i brug, da den unge adelsmand i selskab med sin lillebror indledte den sidste del af deres rundrejse i Europa efter et længere ophold i England.

Læs mere om den interessante nyerhvervelse

 

Uhyggen breder sig på Falsters Minder på Kulturnatten

Falsters Minder i Nykøbing slår dørene op til en uhyggelig aften i forbindelse med Kulturnatten d. 30. september.

Mens dagens sidste solstråler går ned over Nykøbing, breder uhyggen sig på Falsters Minder. Museet er denne aften mørklagt, og uhyggelige ting vil ske.

”I anledning af Kulturnatten i Nykøbing mørklægger vi museet og giver dermed mulighed for at opleve det gamle hus på en ny og anderledes måde – i lommelygtens skær”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om Kulturnat på museet

Maribo fylder 600 år. Hør om Lauritz Schrøder – manden bag Stiftsmuseet

Museum Lolland-Falster åbner fredag den 30. september dørene for publikum til en præsentation af manden bag museet, Lauritz Schrøder. I museets udstilling om Schrøder vil kultur- og naturvejleder Anne Elmer fortælle om købmanden, der blev samler og derved skabte Lolland-Falsters Stiftsmuseum. Museumsbygningen på Banegårdspladsen indgår i pladsens fortælling om det moderne gennembrud omkring år 1900, hvor også elværket, det store posthus og jernbanestationen kom til.

I dagens anledning er der gratis adgang på museet fra kl. 15.30 – 18.00, hvor Anne Elmer løbende vil fortælle om Lauritz Schrøder.

Arrangementet er en del af ”The good old days”, hvor institutionerne omkring Banegårdspladsen fejrer Maribos 600 års jubilæum.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld