Nyhedsbrev 6. juli 2017

Kom på tur med naturvejleder Uffe Nielsen i området omkring Frilandsmuseet og hør efterfølgende museets aktive frivillige Jeanne Andersen fortælle om Frilandsmuseets lægeurtebed.

Kom med i det grønne

Plantetur ved og på Frilandsmuseet onsdag d. 19. juli 2017

Onsdage i juli er der festlige aktiviteter for børn i alle aldre på Frilandsmuseet, men der skal naturligvis også ske noget for de voksne. Derfor har museet arrangeret en tur i det grønne, hvor der bliver sat fokus på naturen og dens planter.

Gennem årtusinder har mennesket anvendt planter i kosten og brugt dem til at helbrede og lindre sygdomme. Planterne blev indsamlet i naturen eller dyrket i f.eks. kloster- og apotekerhaver og anvendt inden for lægevidenskaben.

Onsdag d. 19. juli 2017 sætter Frilandsmuseet i Maribo fokus på planteverdenen og på, hvad den har været brugt til. Naturvejleder Uffe Nielsen går en tur i området omkring Frilandsmuseet og ser, hvilke planter stedet gemmer på, hvorefter Jeanne Andersen, en af museets aktive frivillige, fortæller ved museets lægeurtebed om brugen af planter gennem historien og om, hvordan det nogle gange fik fatale følger.

Læs mere om turen i det grønne

Gedser fyr

Som vi har skrevet om før, er der hen over sommeren 2017 mulighed for at besøge Gedser Fyr, komme helt til tops og høre den spændende fortælling om den gamle bygning.

Ud over de datoer, der tidligere er meldt ud gennem nyhedsbrevet, kan det oplyses, at Gedser fyr åbnes på endnu en dato, nemlig torsdag den 3. august fra kl. 14-15.

Læs mere

PÅ FLUGT - i en flygtnings fodspor fra Syrien til Danmark

Flygtninge. Foto: Yannis Behrakis

Husk, at fra på lørdag den 8. juli kan man på Stiftsmuseet i Maribo sen den nye udstilling "På flugt", der følger de syriske flygtninges flugt fra krigen, over Middelhavet, gennem flygtningelejre, op gennem Europa og til modtagelse, asyllejre og hjemsendelse eller udslusning i det danske samfund.

Læs mere om udstillingen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld