Nyhedsbrev 31. august 2017

For 14. gang kører Museum Lolland-Falster ud i landskabet på motorcykel. Denne gang er temaet for MC-turen ”Magt og Styrke”. Derfor går turen i år forbi en kongeborg, en bispe- og en herregård, et industriminde og stærke trafikknudepunkter. Årets MC-tur finder sted d. 10. september 2017.

Magt og styrke – årets kulturhistoriske MC-tur

Kom med Museum Lolland-Falster ud i landskabet på motorcykel når den traditionsrige kulturhistoriske motorcykeltur afholdes

For 14. gang kører Museum Lolland-Falster ud i landskabet på motorcykel. Denne gang er temaet for mc-turen ”Magt og Styrke”. Derfor går turen i år forbi en kongeborg, en bispe- og en herregård, et industriminde og stærke trafikknudepunkter.

Museets kulturhistoriske motorcykelture er blevet en tradition, der hvert år trækker mellem 80 og 150 motorcyklister ud på de lolland-falsterske biveje. Og der bliver gjort meget ud af at finde de mindste og mest krogede veje at køre turen på. ”Det er jo netop de små, ukendte veje, der giver turen en ekstra dimension,” siger Anne Elmer museumsformidler ved Museum Lolland-Falster, der også står for tilrettelæggelsen af turen. ”I år har vi 6 stop på turen, hvor jeg fortæller historier fra tidlig og sen middelalder, 1700-tallet, 1800-tallet og det moderne velfærdssamfund. Så udover at komme langt omkring på Lollands syd-østlige del, vil vi også komme vidt omkring i historien,” afslutter hun.

Læs mere om motorcykelturen

Glem ikke årets Håndværkerdag i den kommende weekend!

Endnu engang er der mulighed for at møde alle de dygtige håndværkere, når Frilandsmuseet på søndag d. 3. september holder Håndværkerdag fra kl. 10 - 16. Det er både spændende og lærerigt at se, når de hver især viser forskellige sider af deres fag frem.

Mange håndværk har været udøvet over flere hundrede år - alligevel er de stadig helt aktuelle. Så kom gerne og oplev, hvordan bødkeren, møbelpolstreren, tækkemanden og mange flere demonstrerer deres dygtighed.

Læs mere om håndværkerdagen

Og der er også Historisk Café

I Skovpavillonen er der på Håndværkerdagen mulighed for at købe kaffe, te og lækkert bagværk, fremstillet efter gamle opskrifter.

Den historiske Café er åben fra kl. 11.30 - 15.

Den store historiedag

Søndag d. 17. september 2017 inviterer P4-Sjælland og Museum Lolland-Falster til ’Den store historiedag’ på Reventlow-Museet Pederstrup. Her markerer vi, at anden del af Museum Lolland-Falsters ’Stedet fortæller danmarkshistorie’ og Danmarks Radios tv-udsendelse ’Historien om Danmark’ snart begynder igen. Dagen byder på foredrag og sjove aktiviteter, og det er gratis at deltage.

Arrangementet foregår d. 17. september fra 11-16
på Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Foto: Ingrid Riis.

Hold øje med museets hjemmeside for nærmere program www.museumlollandfalster.dk

Museum Lolland-Falster sætter i 2017 fokus på danmarkshistorien inden for projektet Historier om Danmark og som en forlængelse af Danmarks Radios nye store tv-produktion Historien om Danmark.

Logo Nordea Fonden

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld