Nyhedsbrev 14. september 2017

Museum Lolland-Falster lancerer anden del af Stedet fortæller danmarkshistorie lørdag d. 23. september 2017 kl.15. Første lyddrama afsløres på Slotsbryggen i Nykøbing Falster, hvor byens renæssanceslot engang stod.

Projekt Stedet fortæller danmarkshistorie - del II

Lørdag d. 23. september 2017 lancerer Museum Lolland-Falster de sidste seks lyddramaer i det store projekt Stedet fortæller danmarkshistorie.

Museum Lolland-Falster har henover 2017 fokuseret ekstra meget på danmarkshistorien, især med projektet "Stedet fortæller danmarkshistorie". Dette er gjort i forlængelse det landsdækkende projekt "Historier om Danmark" og Danmarks Radios nye store tv-produktion ”Historien om Danmark”. 

Første del af lyddramaerne blev lanceret i det tidlige forår i forbindelse med, at DR1 viste de første seks afsnit i tv-produktionen "Historien om Danmark", og nu skal vi snart bænkes rundt om sofabordene igen. Lørdag d. 23. begynder tv-udsendelserne nemlig igen, og derfor er det naturligvis også tid til at lancere andel halvdel af museets projekt "Stedet fortæller danmarkshistorie".

"Vi glæder os til endnu engang at invitere alle ud i naturen og høre de spændende lyddramaer. I anden del bevæger vi os hurtigere frem i historien, da vi her kun har ca. 500 år, vi skal rundt om, hvorimod forårets lyddramaer strakte sig over flere tusinde år. Men det gør ikke historierne mindre interessante," fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om Stedet fortæller danmarkshistorie og lyddramaerne

Husk Den store historiedag på herregården - søndag kl. 11-16

Få sat dit hår som i 1800-tallet, hør cembalomusik, deltag i aktiviteter for både børn og voksne, hør om TVs store produktion, Historien om Danmark og meget mere. Alt sammen på Reventlow-Museet Pederstrup på søndag!

"Som museumsansat er det en fornøjelse at se, hvor meget historien har fyldt i 2017. Vi glæder os til at skyde museets efterårsarrangementer i gang med denne dag på Reventlow-Museet. Vi har samlet en bred vifte af forskellige aktiviteter for hele familien, som kan opleves på et af områdets mest ikoniske steder – herregården Pederstrup, hjemsted for statsmanden C.D.F. Reventlow og hans familie. I slutningen af 1700-tallet var han manden bag blandt andet de store landboreformer og skolereformen. Reformer, der udsprang af den lollandske muld og Pederstrup, hvor Reventlow ofte afprøvede ideerne bag reformerne, inden de blev bredt ud på landsplan. Den smukke empirebygning er med andre ord den perfekte ramme til 'Den store historiedag på herregården', da Pederstrup er et epicenter i Danmarkshistorien", fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere og se programmet for Den store historiedag på herregården

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld