Nyhedsbrev 29. september 2017

Her bliver noget for alle sanser, når vi holder Tyg, hyg og byg på Frilandsmuseet i efterårsferien. Her er mulighed for at lave hjemmelavede bolsjer, bygge fuglehuse og små bindingsværkshuse, konstruere og dekorere en drage og smage på lækkerierne fra suppegryden og brændekomfuret.

Tyg, hyg og byg!

Efterårsferie for hele familien på Frilandsmuseet i Maribo

Efteråret er over os og dermed også efterårsferien, der i år bliver fyldt med spændende aktiviteter for hele familien på Frilandsmuseet i Maribo. Her har vi samlet en bred vifte af aktiviteter, så der er noget for enhver smag.

"Da efterårsferien markerer slutningen på sæson 2017, har vi besluttet at sætte alle sejl til for at gøre det til en helt fantastisk hyggelig uge. Vi har derfor valgt at lave aktiviteter, som hele familien kan være med til, og vi glæder os til at lave dem sammen med alle dem, der skulle komme forbi", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere og se programmet

Stedet fortæller danmarkshistorie

Husk, at det er på lørdag d. 30. september, at "Stedet fortæller danmarkshistorie" på Pederstrup kl. 15

Denne dag ser vi nærmere på C.D.F. Reventlows liv og virke og ikke mindst, hvordan samfundet var i denne periode - med enevælden og oplysningstiden som omdrejningspunkter. Her er der mulighed for at høre det nyproducerede hørespil, der er udarbejdet til netop denne lokalitet. Efter hørespillet fortæller en museumsinspektør fra Museum Lolland-Falster mere om dengang, der boede en statsmand på Lolland.

Læs mere om arrangementet

Der gik bud – Nykøbing Slot set fra landsbyerne

Kulturmindeforeningens første foredrag i sæsonen er d. 9. oktober 2017 kl. 19

I den første halvdel af 1600-tallet var livet på Falster præget af Enkedronning Sophies og Den udvalgte Prins Christians hoffer på Nykøbing Slot. Fæstebønderne på øen leverede det økonomiske grundlag for de kongeliges liv og leverede daglige fornødenheder til de 100 – 200 personer, der udgjorde hoffet. Uden fæstebøndernes landgilde og hoveriarbejde, intet hof.

I dette foredrag vil Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster, give et billede af Nykøbing Slot set med fæstebøndernes øjne, som det berettes i de skriftlige kilder, der er bevarede fra hoffernes kancellier.

Læs mere om foredraget

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld