Nyhedsbrev 15. december 2017

En lille dyreformet genstand, der umiskendeligt ligner en elg i fuldt firspring, er fundet på Lolland. Den måler kun få centimeter, men er sirligt udformet med fire ben, mule og en stump, hvor halen sandsynligvis har siddet. På hovedet sidder ligeledes en stump, som måske er resterne af et gevir.

Et ægte julemysterium fra Lolland

Et lille detektorfund fra Troelseby på Lolland vækker stor opsigt!

Det er et ægte julemysterium. ”Vi har aldrig set noget tilsvarende,” fortæller Marie Brinch, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der fortsætter: ”jeg har spurgt eksperter både på Nationalmuseet og i udlandet, og ingen har set noget lignende før.”

Julemysteriet er en lille dyreformet genstand, der umiskendelig ligner en elg i fuldt firspring. Den måler kun få centimeter, men er sirligt udformet med fire ben, mule og en stump, hvor halen sandsynligvis har siddet. På hovedet sidder ligeledes en stump, som måske er resterne af et gevir. Den lille elg er lavet af bronze, som er belagt med et tyndt lag guld.

Læs mere om den gådefulde lille elg

Museet søger turistmedarbejder til turistinformationen i Nykøbing F.

Vil du være med til at give vores turister det bedste indtryk af mulighederne i Guldborgsund kommune?

Som vores nye turistmedarbejder får du ansvar for vores personlige og digitale turistservice – vores gæster skal have den bedst mulige betjening, både når vi møder dem personligt og online. Museum Lolland-Falster har drevet turistinformationen i Nykøbing F. siden 2011 og har netop vundet udbudsrunden for den næste periode frem til udgangen af 2019. Museet søger derfor en medarbejder til at passe turistinformationen og udvikle samarbejdet på turistområdet med bureauet i Marielyst, kommunen og BLF.

Læs hele stillingsopslaget

Glædelig jul!

Glædelig jul fra Museum Lolland-Falster

 

På vegne af hele Museum Lolland-Falster vil jeg gerne ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

Vi er så småt ved at lægge sidste hånd på  aktiviteter og udstillinger for 2018, og I kan allerede nu godt glæde jer. Der vil være gamle kendinge, men vi går også og pusler med nye og spændende tiltag.

På glædeligt gensyn i 2018!

Ulla Schaltz, museumsdirektør
Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld