Nyhedsbrev 12. januar 2017

Årets første nyhedsbrev med nyt fra både Reventlow-Museet Pederstrup og Kulturmindeforeningen

Godt nytår fra Museum Lolland-Falster!

2017 er allerede godt i gang og ikke mindst hos Museum Lolland-Falster. Her er vi ved at lægge sidste hånd på aktiviteter og udstillinger til den kommende sæson. Hold øje med kalenderen på museets hjemmeside www.museumlollandfalster.dk, hvor de bliver præsenteret løbende.

Vi glæder os til at se dig/jer i løbet af 2017 i forbindelse med alle vores nye og spændende tiltag.

Brænder du for Reventlow-Museet Pederstrup?

Museum Lolland-Falsters afdeling på Reventlow-Museet Pederstrup søger frivillige til funktionen som museumsværter. Har du lyst til at være en del af et dynamisk museum med fokus på den gode oplevelse, brænder du for den lokale historie, og vil du være en del af vores frivilligteam, byder muligheden sig nu på museet på Vestlolland.

”Vi har i en lang årrække arbejdet med frivillige på museet, bl.a. i indgangen,” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og fortsætter ”og takket være dem har vi ikke blot haft mulighed for at holde stedet åbent, men også tilbyde forskellige formidlingstiltag samt ikke mindst give publikum en varm og personlig velkomst til stedet. Staben af frivillige er dog med årene blevet mindre, og det er nu nødvendigt for museet at få flere kræfter til. For ikke at drive rovdrift på vores tilbageværende frivillige har vi brug for flere kræfter, så vi håber på, at der er nogle, der har lyst til at være en del af museet”.

Læs mere om muligheden for at blive frivillig på Reventlow-Museet Pederstrup

 

Kom helt tæt på præstegårdens kulturhistorie

Kulturmindeforeningen inviterer til foredrag med Torben Lindegaard Jensen fra Landsforeningen Bygnings- og Landskabskultur og sognepræst fra Moseby Jens Lose d. 7. februar 2017.

"Om nogen kender præsterne atmosfæren og betydningen af at bo i en præstegård. Torben Lindegaard Jensen, Landsforeningen Bygnings- og Landskabskultur, kommer og giver os et indblik i præstegårdenes kulturhistorie, deres betydning i det lokale miljø, og hvordan vi sikrer dem bevaret. Vi får ligeledes besøg af sognepræst Jens Lose, der har boet i årtier i Moseby præstegård. Han vil denne aften fortælle om livet i en præstegård", fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen.

Læs mere om Kulturmindeforeningens foredrag

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld