Nyhedsbrev 3. februar 2017

Museum Lolland-Falster inviterer til festlig fastelavn på Falsters Minder i Nykøbing! Kom og vær med til at lave fastelavnsris og -masker og giv derefter fastelavnstønden dit stærkeste slag. Hvem bliver kattekonge?

Slå katten af tønden med Museum Lolland-Falster

Fastelavn er en gammel skik, som kan føres tilbage til før-kristen tid. I kristen sammenhæng indledte festen den 40 dage lange faste. Men selv efter afskaffelsen af denne med reformationen holdt man fast i de folkelige fester, udklædningerne og ædegilderne. Hårde konkurrencer og drillerier var en fast del af fastelavnsfesterne. Der var brug for styrke i det daglige arbejde, og derfor gav det prestige gennem konkurrencerne at kunne vise, at man var den stærkeste. En af måderne var at slå katten af tønden. Tøndeslagningen foregik til hest, indtil hesten forsvandt ud af landbruget i 1950’erne. "Der har været drøn på slagene, og den, der med sit slag slog hul på tønden, så den levende kat slap ud, vandt titlen som kattekonge. Det siges, at kattekongen tilmed blev belønnet med skattefrihed i et helt år!", fortæller Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Lidt anderledes foregår det på Museum Lolland-Falster, når der lørdag den 25. februar inviteres til tøndeslagning.

Læs mere om fastelavn

Åbent hus på Stiftsmuseet

LollandTuristråd og Museum Lolland-Falster flytter sammen i Stiftsmuseet på Banegårdspladsen 11 i Maribo. Derfor inviterer vi til åbent hus

torsdag d. 9. februar 2017 fra 16-18,

hvor der bliver rig mulighed for at opleve det nye samspil.

Vi glæder os til at se jer.

Med venlig hilsen
Ulla Schaltz, Museumsdirektør & Marie Louise Friderichsen, Turistchef

 

Interiør fra Turistinformationen

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld