Nyhedsbrev 24. marts 2017

Museum Lolland-Falster lancerer Stedet fortæller danmarkshistorie søndag d. 2. april 2017 i Halskov Vænge, hvor der er mulighed for at høre det nyproducerede lyddrama, til netop denne lokalitet.

Projekt Stedet fortæller danmarkshistorie lanceres d. 2. april 2017

Oplev historien med Museum Lolland-Falster, når vi præsenterer 12 lokaliteter, hvis historie fortælles gennem lys og musik

Museum Lolland-Falster sætter i 2017 fokus på danmarkshistorien inden for projektet Historier om Danmark og som en forlængelse af Danmarks Radios nye store tv-produktion ”Historien om Danmark”. Hvor tv-udsendelserne sætter fokus på den nationale historie, har Museum Lolland-Falster valgt at fokusere på stedes betydning for historien. Med projektet Stedet fortæller danmarkshistorie knytter vi store og små begivenheder til bestemte steder på Lolland-Falster og fortæller deres historie. 

Hver dag bevæger vi os rundt, besøger og genbesøger steder, som har spillet en rolle i vores historie. Måske kender vi stedets historie – måske ikke. Med udgangspunkt i 12 udvalgte steder på Lolland-Falster, som har hver deres fortælling, sætter vi fokus på, hvad der er sket netop her – stort som småt. Stederne er spredt over hele Lolland-Falster, og tidsmæssigt spænder de fra stenalder til nutid.

Læs mere om det store projekt

 

Logo Historier om DanmarkLogo Nordea-fonden

Et cembalo af Moritz Georg Moshack

Den nyeste artikel i museets Kalejdoskopserie handler om et musikinstrument – nærmere bestemt et cembalo – signeret ”Moritz Georg Moshack, Kopenhagen 1770.” I dag er det placeret i Thorvaldsensalen på Reventlow-Museet Pederstrup på Vestlolland, men her har det kun stået siden 2012.

 

Museet Falsters Minder i Nykøbing F. overtog instrumentet fra Katedralskolen, hvor det blev fundet i 1950’erne ved oprydning i forbindelse med skolens flytning til nye bygninger. Instrumentet, som dengang var i en sørgelig forfatning, viste sig at være en sensation, idet det, udover at være et musikinstrument af højeste kvalitet, også er det eneste overleverede danskbyggede cembalo fra det 18. århundrede. Men hvem var Moshack, og hvor lærte han at bygge cembaloer på højeste niveau?

 

Læs artiklen, som er forfattet af museumsinspektør, ph.d. Erik Kristiansen her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld