Nyhedsbrev 20. april 2017

Museum Lolland-Falster deltager i den nationale Fortidsmindedag med to ture. Oplev gravhøjene i Ravnstrup Skov, lige uden for Nykøbing og Klosterruinerne i Maribo søndag d. 30. april 2017.

Fortidsmindedag

Museum Lolland-Falster deltager i den nationale fortidsmindedag – med aktiviteter både på Lolland og Falster Den nationale fortidsmindedag finder i år sted d. 30. april, og Museum Lolland-Falster har valgt at udbyde to ture til fortiden. Lolland-Falster er fyldt med spor fra fortiden, og for at vise den store variation i disse har vi valgt to meget forskellige typer.

Ravnstrup Skov
Vi starter dagen i Ravnstrup Skov, lige uden for Nykøbing, hvor Søren Jensen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, vil fortælle om skovens mange gravhøje. 

Klosteret i Maribo
Om eftermiddagen fortsætter fortidsmindedagen i Maribo, hvor Leif Plith Lauritsen, middelalderarkæolog ved Museum Lolland-Falster, vil fortælle om byens Birgittinerkloster.

Læs mere om Fortidsmindedagen

Mystik, gamle ritualer, dans og musik

Valborgsaften var i det gamle almuesamfund den store festaften for sommerens komme, og den blev fejret med god mad, musik og dans i landsbyerne. Denne tradition har Museum Lolland-Falster i en årrække festligholdt ved at markere sæsonåbningen af Frilandsmuseet i Maribo. Og det sker også i år, lørdag d. 30. april 2017 fra 10-16.

Som de gamle traditioner byder, kan alle være med til at pynte bytræet med fine silkebånd og derved afværge alskens ulykker i den kommende sommer gennem små ritualer rundt på museets areal og i bygningerne. Festlighederne sættes i gang med dans og musik kl. 11, når Midtlollands folkedansere med spillemænd optræder på plænen foran skolen.

Læs mere om Valborgsfestlighederne

Guidet vandretur på Virket med Kulturland

Midt i Hannenovskoven ligger Virket, som er en forsvarsvold fra jernalderen. Voldanlægget ligger midt på Falster, og er strategisk placeret ud fra et både militært, økonomisk og administrativt synspunkt. Selve Hannenov Skov ligger ca. 8 km. nord-nordøst for Nykøbing Falsterskovene og er voksested for den sjældne bregne Nordisk radeløv, og de tidligere tørvegrave i Listrup Lyng (Borremosen) danner rammen om et rigt fugleliv. Lørdag d. 29. april kl. 14-16 kan du se og høre mere på en guidet vandretur med en arkæolog og en naturvejleder.

Læs mere om turen

KULTURLAND er et samarbejde mellem Østsjællands Museum, Museum Sydøstdanmark og Museum Lolland-Falster,om at skabe flere og bedre kulturtilbud til sårbare medborgere og alle andre, der har lyst til at være med.

Vil du vide mere om kulturprojektet KULTURLAND, kan du besøge vores hjemmeside www.kulturland.nu eller kontakte: Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og playmaker på kulturprojekt KULTURLAND. Tlf: 52 51 31 88. Email: avc@museumlollandfalster.dk

Logo Kulturland

Må vi få din historie?

Alle er en del af Danmarks historie. Det behøver man ikke være borgmester, greve eller en del af modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig for at være.

Sådan lyder opfordringen fra Organisationen Danske Arkiver (ODA) og Sammenslutningen af Danske Arkiver (SLA) og Historier om Danmark er gået sammen om at indsamle danskernes historie.

Giv det videre
Initiativet hedder ”Giv det videre” og er en landsdækkende erindringsindsamlingskampagne. Fra den 1. marts og året ud er det muligt for alle danskere at bidrage med erindringer, historier og oplevelser, der fortæller om deres liv i Danmark – og som til sammen kan skabe indsigt i, hvordan Danmarks historie har udfoldet og udviklet sig de seneste 100 år.

Læs hele beskrivelsen af projektet

Kunstnerisk eksistens i en verden, der forandrer sig

For 6. gang i træk står kunstnergruppen Kunstudstilling LF for afholdelse af kunstudstilling i det store Ridehus kompleks i Reventlowparken på Lolland. Kunstudstilling LF er en sammenslutning af professionelle billedkunstnere fra Lolland og Falster. Foruden at vise egne værker, inviteres der også i år gæster fra det øvrige Danmark, og i år syv kunstnere fra Gdansk, Polen og to kunstnere fra Berlin, Tyskland.

Vi rækker igen ud over Østersøen til Gdansk, hvor vi fortsat holder forbindelsen til deres kunstakademi. I år har vi inviteret syv kunstnere, som alle er tilknyttet akademiet, nogle som professorer, alle elever af nu afdøde prof. Jackiewicz, som vi havde med på udstillingen sidste år. Polkowski er endog den nuværende rektor ved samme akademi. Titlen for i år er hentet fra Sramkiewicz fra hans refleksioner over egen kunst og kunst i det hele taget. En anden polsk gæst, Z.Gorlak er allerede kendt af de mennesker, der har besøgt Legoland, hvor han er repræsenteret med to store akrylmalerier. Han har skrevet disputats om begrebet ”Legoisme”, som han selv har opfundet. I Ridehuset kan bl.a. ses hans maleri ”Kejserens LE Hær”.

Læs mere om udstillingen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld