Nyhedsbrev 27. april 2017

På Bygningsbevaringsdagen sætter Frilandsmuseet i Maribo fokus på kalk og dens anvendelse. Arrangementet finder sted d. 14. maj 2017 fra 10-16, hvor der er mulighed for at få gode tips til istandsættelse og vedligeholdelse af gamle huse.

Bygningsbevaringsdag

Søndag d. 14. maj 2017 er der på Frilandsmuseet i Maribo mulighed for at få gode råd om istandsættelse af gamle huse – og så er der gratis adgang for mødre i anledning af Mors Dag

I gamle dage hed det sig, at man skulle kalke sit hus inden pinse, og den tradition følger vi naturligvis på Frilandsmuseet Maribo. Derfor holder vi d. 14. maj Bygningsbevaringsdag, hvor vi sætter et særligt fokus på kalk og dens betydning i forhold til istandsættelse og vedligeholdelse af gamle huse.

”Det er enormt vigtigt, at ældre huse vedligeholdes og istandsættes efter de korrekte forskrifter. Derfor afholder vi denne dag i foråret, så alle områdets husejere har mulighed for at komme forbi Frilandsmuseet, hvor vi stiller vores viden og ekspertise til rådighed, inden foråret for alvor sætter ind, og det udendørs husarbejde påbegyndes”, fortæller Finn Jensen, murer ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om Bygningsbevaringsdagen

Landboreformer før og under Struensee

Som optakt til den kommende særudstilling Arven efter Struensee på Reventlow-Museet Pederstrup har museet været i arkiverne for at undersøge udvalgte lollandske godsejeres syn på de reformtiltag, som før og under Struensee blev iværksat. Mens godsejere som greven på Aalholm var tilhænger af Struensees reformer var andre som øens stiftamtmand forbeholden overfor reformer af bl.a. bøndernes frihed, for som han skrev, er ”… Bonden ikke bunden, saa var han værre end Hunden”.

Dette har resulteret i en artikel i museets Kalejdoskopserie: Reformforbehold & reformiver - Indberetninger og høringssvar fra lollandske godsejere 1768-1772. Artiklen er forfattet af museumsinspektør Jesper Munk Andersen.

Læs artiklen her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld