Nyhedsbrev 15. juni 2017

Dødeligheden blandt de tyske flygtninge, der kom fra den østlige krigszone i Polen og Tyskland i 1944-45 var høj. Det er bl.a. synligt på Nordre Kirkegård i Nykøbing Falster med de mange gravsten.

Tilbageblik – flygtninge dengang og nu

Få et indblik i livet i det tidligere Østtyskland d. 19. juni 2017, når Anne Elmer og Dirk Keil fra Museum Lolland-Falster holder foredrag på Marinestationen i Gedser

Mange østtyskere satte livet på spil ved en flugt eller et flugtforsøg over Østersøen til Danmark. Det skete i både og kajakker eller i fantasifulde hjemmebyggede fartøjer. For nogle lykkedes flugten, og de nåede Danmark, hvor de blev modtaget med åbne arme af både befolkningen og myndighederne.

Anne Elmer vil i sin del af foredraget fortælle om nogle af disse skæbner, mens Dirk Keil, der er opvokset i Østtyskland, vil fortælle om, hvordan han oplevede dét, at østtyskere ønskede at flygte fra hans hjemland.

Læs mere om foredraget

Sommerferieaktiviteter på Frilandsmuseet

Onsdage i juli er der sjove aktiviteter på Frilandsmuseet i Maribo – med et historisk tvist

Sommeren nærmer sig, og hvad skal man dog få al den fritid til at gå med? Man skal naturligvis komme på Frilandsmuseet i Maribo, hvor vi hver onsdag i juli har fyldt godteposen med sjove aktiviteter for børn i alle aldre.

”Vi glæder os til at tage imod alle de ferieramte børn og deres forældre fire dage i sommerferien. Her har vi strikket nogle sjove aktiviteter sammen og ser frem til at afvikle dem sammen med børnene. Der er naturligvis også mulighed for at møde beboerne fra Kapellanhuset, der vil være der mellem 11 og 15 disse onsdage”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs om de forskellige aktiviteter

Udstilling i Kultur- og Pakhuset i Rødby

Det er en historisk dag, når Kultur- og Pakhuset indvier en udstilling om det historiske Rødby.

Udstillingen af lavet i et samarbejde mellem Kultur- og Pakhuset i Rødby og Museum Lolland-Falster. Udstillingen omhandler det inddæmmede land, det Sydlollandske dige, Rødbys og Pakhusenes kulturhistorie. Der udstilles arkæologiske fund fra Rødby.

Kom og gør dagen festlig. Indvielse ved byrådsmedlem Lise Damsbo Savic og souschef Anna-Elisabeth Jensen, Museum Lolland Falster. 5. klasse fra Søndre Skole har sammen med deres to lærere, Dorte Sten Nielsen og Paornánguak Mouszynski, arbejdet med udstillingens historie og deltager med tegninger og skuespil ved indvielsen. Tak for dette!

Alle er meget velkomne til at gøre dagen festlig.

Se invitationen her

Ny Kalejdoskopartikel

Storkehøjfundet - et spændende depotfund fra yngre bronzealder

I slutningen af 2016 blev der på Lolland gjort et sjældent fund fra bronzealderen. På en mark nær Utterslev kunne en lille gruppe amatørarkæologer med metaldetektorer konstatere, at der på stedet var nedgravet en skat, der bestod af fine halsringe og andre smykker af bronze. Fundet – der nu er udgravet og overdraget til Nationalmuseet – hører til blandt de fineste lollandske eksempler på offerfund fra den periode, der kendes som yngre bronzealder. 

Læs artiklen om det sjældne og spændende bronzealderfund her

Artiklen er forfattet af museumsinspektør Anders Rasmussen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld