Nyhedsbrev 23. maj 2019

Nørderi, nostalgi og mølleri

Damptræf og mølledag på Frilandsmuseet i Maribo i weekenden d. 15. og 16. juni 2019

I weekenden d. 15. og 16. juni samles store og små maskiner til to dage, der er totalt henlagt til nørderi, sjove lyde, dimser, skøre opfindelser og fantastisk teknik, når damptræffet 'Fra Damp til Diesel' finder sted på Frilandsmuseet i Maribo. Blandt museets gamle bindingsværkshuse, i kroge og hjørner og på den store eng bag museet udstiller passionerede opfindere, ejere og samlere deres damp- og dieselmaskiner.

“Er du til det maritime, kan du komme helt tæt på de mange forskellige små modelbåde, der på skift tager en paradesejltur i det opsatte bassin. Men er du mere til de store både, kan disse opleves på Maribo Søndersø, som i dagens anledning kan nås fra Frilandsmuseets område. Og er man heldig, giver de endda en tur,” fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: Damptræffet finder sted 15. og 16. juni kl. 10-16. Mølledagen finder sted 16. juni.
Pris: Voksne én dag 90 kr., voksne to dage 150 kr. Børn 0-3 år gratis, 4 år til og med 17 år 25 kr., 2 dage 35 kr.

LÆS MEGET MERE OM DAMPTRÆFFET

Slentretur i Reventlowparken

Kom med formidler Anne Elmer på tur i Reventlowparken

De milde eftermiddage er over os, alt er lysegrønt, og fuglene kaster skygger over den smukke park, der omkranser Reventlow-Museet. Denne stemning deler Museum Lolland-Falster og Kulturland ud af d. 13. juni, når vi indbyder til en hyggelig slentretur i Reventlowparken.

Hvornår: torsdag d. 13. juni 2019 kl. 14-16
Mødested: p-pladsen ved Ridehuset, Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år gratis. Billetter kan købes via Billetto eller på turistkontoret i Maribo og Nykøbing. Resterende billetter sælges på dagen.

Vil du vide mere?

Besøg arkæologerne på Grimstrup Voldsted

Arkæologistuderende i udgravningen

I alt 18 arkæologistuderende fra Aarhus Universitet deltager i udgravningen. Foto: Museum Lolland-Falster.Den 29. maj kl. 16 – 18 inviterer Museum Lolland-Falster til åben udgravning på voldstedet Grimstrup ved Lysemose.

Museum Lolland-Falster graver for tiden sammen med et hold arkæologistuderende fra Aarhus Universitet det imponerende borganlæg ved Lysemose. Det består af tre store borgbanker befæstet med en række volde og grave. I 1346 og igen i 1372 erobrede Valdemar Atterdag borgen. I 1376 gjorde borgherren på Grimstrup oprør mod Valdemars datter Margrethe, som erobrede borgen og beholdte den. Omkring år 1400 blev borgen brudt ned og stenene brugt til Birgittinerklostret i Skimminge.

Arkæologerne håber med udgravningen at få mere styr på Grimstrups historie og blive klogere på voldstedets detaljer. Alt det og meget mere fortæller arkæologerne om, når de holder åben udgravning.

Hvornår: onsdag 29. maj kl. 16-18
Hvor: Grimstrup Voldsted. Parkering ved Lysemose.

Onsdag den 5. juni kl. 16 – 18 gentager arkæologerne arrangementet, og der er god grund til at kigge forbi igen, for man ved aldrig, om arkæologerne i mellemtiden har gjort nye fund, så de må revurdere historien.

Husk at blive medlem af CulturePoint...

... for så kan du komme med til den eksklusive omvisning på Femernudravningen den 4. juni.

Blev du nysgerrig?

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Tur til Skejten 24. juni