Nyhedsbrev 18. juli 2019

Historier i det grønne

Slentretur i Reventlowparken d. 28. august

Reventlowparken er et yndet udflugtssted, som benyttes af mange mennesker. Den gemmer på mange fortællinger fra tidligere tider, og Museum Lolland-Falster vil gerne give disse fortællinger videre til parkens mange besøgende. Derfor inviterer museet til en slentretur i parken, hvor Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster, fortæller både de virkelige historier og de lidt mere fantastiske fortællinger, der er knyttet til parken.

“Parken har altid været en integreret del af herregården Pederstrup. Den har i en periode været væsentligt mindre end i dag, fordi arealet blev brugt til driftsbygninger og beboelsesbygninger.  Den fortælling og forvandlingen af parken til det, den er i dag, er en af de mange historier, jeg har klar til turen,” siger Anne Elmer.

Billetter kan købes på Billetto.dk  eller hos turistinformationerne i Nykøbing F., Maribo og Nakskov. Resterende billetter sælges på dagen.

Hvornår: onsdag d. 28. august 2019 fra kl. 14
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Pris: voksne 60 kr., børn gratis

Kom og vær med!

Da Sakskøbing var det danske kongerige

Museum Lolland-Falster inviterer til byvandring i Sakskøbings gamle gader, krydret med fortællinger fra byens spændende historie

Lørdag d. 24. august holder Vibeke Knöchel, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, byvandring i Sakskøbing. Turen tager sin begyndelse på Torvet og tager deltagerne med en tur rundt i det middelalderlige Sakskøbing.

Byvandringen er baseret på arkæologiske udgravninger og historiske kilder, og med sine rødder helt tilbage til middelalderen samt både op- og nedture er byen fyldt med spændende historier.

“Vidste du for eksempel, at Sakskøbing er en af Lolland-Falsters syv købstæder, og at byen i 1331 rent faktisk var det eneste område, den daværende konge, Christoffer II var i besiddelse af?” spørger Vibeke Knöchel og fortsætter, “I Christoffers regeringstid var der mange politiske og økonomiske uroligheder i landet, og opbakningen til den danske konge kom ikke fra alle sider. Han var derfor konge af Danmark i to perioder: fra 1320-26 og senere fra 1330-32.”

Hvornår:  24. august 2019 kl. 14-15
Mødested: ved Roepigerne, Torvet, 4990 Sakskøbing
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis
NB.: Der er plads til max 35 personer på turen

Billetter kan købes på Billetto og gennem Infohuset, Torvet 16, 4990 Sakskøbing.

Læs mere om byvandringen

Åben udgravning i Rødbyhavn

Besøg vores åbne udgravning d. 7. august fra kl. 13-16
Få indblik i en ægte stenalderudgravning, og hør mere om danmarkshistoriens største tunnelprojekt, når Femern A/S og Museum Lolland-Falster åbner for de arkæologiske udgravninger øst for Rødbyhavn.

Dagens program:

• Kl. 13.00: Der åbnes og bydes velkommen
  • Kl. 13.15, 14.00 og 15.00: rundvisning og foredrag i udgravningen
  • Fra 13.00-16.00: Oplev blandt andet:
    • Fortællingen om danmarkshistoriens største tunnelprojekt under Femern Bælt
    • Gør et fund i vores mobile udgravning
    • Gratis kaffe, te og kakao til alle besøgende

Hvor: Den tidligere vindmøllepark Syltholm. Adgang: kør ad Gl. Badevej og drej til venstre ad Østersøvej, 4970 Rødby.
Hvornår: 7. august 2019 kl. 13-16
Pris: gratis

Blev du nysgerrig?

Sommer på museet

I juli udbyder Museum Lolland-Falster et væld af spændende og sjove sommerferieaktiviteter med et historisk tvist.

Man kan fx besøge Museum Obscurum i Nykøbing F. og komme med ind i den okkulte, mørke og mystiske verden, der er skabt gennem Cornelius' samling.

Eller møde Valdemar den Store som barn og deltage i hans eventyr på Stiftsmuseet i Maribo.

Og endelig kan man prøve alle de sjove aktiviteter på Frilandsmuseet, hvor både hænder og fantasi skal i sving.

Sommerferie på museet

Se også museets kalender her

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Til bords med fortidens herregårdsfruer - 18. august

Tidens herregårdsliv - en aften på Pederstrup i stearinlysenes skær - 21. august

Zzov med varulve og vampyrer - 27. - 28. september