Nyhedsbrev 5. september 2019

Søndag d. 29. september er den sidste officielle åbningsdag på Frilandsmuseet, inden efterårsferien går løs i uge 42. Det vil vi gerne markere med denne hyggelige eftermiddag i museets Skovpavillon, - med lækkerier, fortællinger og naturligvis en mulighed for at opleve Frilandsmuseet.

Historisk café med søde fortællinger

Søndag d. 29. september 2019 er Skovpavillonen omdrejningspunkt for en hyggelig cafédag med lækkerier og fortællinger om kagens historie

Denne søndag er den sidste officielle åbningsdag på Frilandsmuseet, inden efterårsferien går løs i uge 42. Det vil vi gerne markere med denne hyggelige eftermiddag i museets Skovpavillon, - med lækkerier, fortællinger og naturligvis en mulighed for at opleve Frilandsmuseet, inden efterårets fantastiske farveflor indtager stedet.

“Kagerne er naturligvis bagt efter gamle opskrifter og vil tage jer på en sød og lækker rejse gennem kagens udvikling. Vi garanterer, at det er yderst delikat, hvad vi serverer denne eftermiddag. Der vil både være kager, som er lidt anderledes, end hvad du finder hos en traditionel bager i dag – og nogle, der er mere genkendelige. Som et ekstra krydderi bliver der også fortalt om kage gennem historien og om, hvordan mennesket altid har indtaget sødt som en del af kosten. Lige fra sommermodne bær over kogte fedtkager og til lette og luftige småkager,” fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: søndag d. 29. september kl. 13.30-15.30
Pris: 195 kr. Prisen dækker historisk kagebord, kaffe/te/saft, foredrag samt entré til Frilandsmuseet. Der er et begrænset antal pladser, så det er først-til-mølle-princippet. Max 40 deltagere.

Vil du vide mere?

Rundvisning på Fuglsang Herregaard

Kulturmindeforeningen inviterer til en spændende tur til Fuglsang Herregaard d. 5. oktober 2019

Rundt på hele Lolland-Falster ligger de smukke, fascinerende og gamle herregårde, som har været et stort omdrejningspunkt for øernes befolkning gennem århundreder. En af disse fantastiske bygninger ligger lidt uden for Nykøbing og hedder Fuglsang Herregaard.

“Det er en stor fornøjelse, at vi har fået mulighed for at komme på rundtur i denne pragtfulde bygning,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for kulturmindeforeningen, og fortsætter, “Rent faktisk er det så utroligt, at der på nuværende tidspunkt ikke er så mange pladser tilbage – så man skal skynde sig, hvis man vil have en plads på turen.”

Hvor: broen til Fuglsang Hovedbygning, Nystedvej 73, 4891 Toreby L.
Hvornår: lørdag den 5. oktober kl. 13.30 - 15.30
Pris: 125 kr. for medlemmer af Kulturmindeforeningen eller Fuglsang Kunstmuseums Venner. 150 kr. for ikke-medlemmer
Tilmelding: senest den 20. september til Marianne Reinhardt på E-mail: reinhardt.mari@outlook.dk eller tlf. 4027 6530. Tilmelding er først gyldig, når deltagerprisen er betalt på Kulturmindeforeningen konto i Nordea Bank: reg. nr. 2650 kontonr. 67557 19879. Husk at skrive navn og ”Rundvisning” i kommentarfeltet (maks. deltagere 25 pers.). Billetter bestilles efter først til mølle-princippet.

Kom og vær med!

Husk at købe billet til salonaften på Pederstrup!

Denne salonaften fortæller museumsformidler Anne Elmer og museumsinspektør Louise Sebro om borddækningens historie og viser spændende genstande frem. Aftenen indledes med et besøg i udstillingen “Stilleben på Bordet – en moderne fortælling om herregårde”, hvor seks kvinder fra lollandske herregårde med brug af arvestel, historisk sølvtøj og kreative indslag har dækket hver deres bord, som fortæller om, hvordan det er at være kvinde på en herregård i dag.

Under det efterfølgende foredrag vil der blive serveret kaffe og kage, og gæsterne skal selv prøve at folde servietter efter gamle opskrifter.

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Hvornår: 12. september 2019 kl. 19-21
Pris: 100 kr.

Læs mere og køb billet

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Efterårsferieaktiviteter - uge 42

Foredrag om horeunger - 21. oktober