Stillingsopslag og udbud

Udsigt fra et af de smukke arbejdssteder - Frilandsmuseet i Maribo

Udsigt fra et af de smukke arbejdssteder - Frilandsmuseet i Maribo

 

Formidlingsinspektør – Museum Lolland-Falster

Brænder du for at formidle kulturarv og i særlig grad Lolland-Falsters spændende historie? Vil du være med til at tegne linjerne for Museum Lolland-Falsters nye museum? Så se her!

 

Museum Lolland-Falster er i en transformationsfase med fokus på at finde de vigtigste kulturhistoriske fortællinger om Lolland-Falster og de bedste greb til formidling af dem, og hvor det udadvendte og publikumsrettede arbejde styrkes.

 

Vi søger en formidlingsinspektør, som kan bidrage til transformationen med særlig fokus på formidling til børn og unge.

 

Vores nye kollega får

  • faglige udfordringer på et museum med fokus på gæsterne, på formidlingen af øernes spændende kulturhistorie og de gode museumsoplevelser
  • mulighed for at deltage i, udvikle og styre mange forskellige projekter, udstillinger og arrangementer
  • ansvar for koordinering af museets omvisninger/undervisning og andre udadrettede formidlingsaktiviteter
  • ansvar for museets kommende formidlingssatsning med fokus på samskabende formidling af kulturhistorien med børn og unge som målgruppe.
  • ansvar for to allerede planlagte formidlingsprojekter - KulTure og Tidlig Kulturstart med fokus på formidling for og med børn/unge i hhv. udsatte boligområder og i børnehaver.

 

Vi forventer, at du

  • har en relevant videregående uddannelse i historie, etnologi, kulturstudier, kommunikation, museologi, pædagogik, undervisning eller lignende
  • har erfaring med projektledelse
  • har erfaring med formidling for og med børn og unge, med brugerinddragelse og samskabelse
  • kan tænke i partnerskaber
  • kan finde den gode historie og formidlingsgrebet, som gør den spændende og vedkommende for gæsterne
  • er god til mundtlig og skriftlig formidling
  • har kørekort

 

Du bliver en del af Kulturarvsafdelingen med reference til museets kulturarvschef.

 

Du vil have kontor på museets hovedadresse i Nykøbing Falster, men en stor del af dit daglige arbejde vil foregå på museets udstillingslokaliteter og/eller andre lokaliteter rundt omkring på Lolland-Falster. Du må desuden forvente at skulle arbejde i weekender og på tider, hvor vores publikum har fri og kan besøge museet.

 

Stillingen er på fuld tid.

 

Løn- og ansættelsesforhold er i henhold til overenskomst mellem Dansk Magisterforening og kommunerne. 

 

For yderligere information se virksomhedsplan, arbejdsplaner og organisationsplan for Museum Lolland-Falster på www.museumlollandfalster.dk 

 

Eventuelle spørgsmål (herunder information om Kulture og Tidlig Kulturstart) kan stiles til kulturarvschef Kasper Høhling Søsted, khs@museumlollandfalster.dk  

 

Send din ansøgning med relevante bilag i én samlet pdf-fil og mærket ”formidlingsinspektør” til job@museumlollandfalster.dk  senest fredag den 31. januar 2020.

 

 Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 6.

 

Museum Lolland-Falster er det eneste statsanerkendte kulturhistoriske museum på Lolland-Falster med ansvar for den brede kulturhistorie fra istiden til i dag. Museet forvalter museumslovens kapitel 8 for nyere tid og arkæologi for Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Museum Lolland-Falster er et fremtrædende, markant, nytænkende, professionelt kulturhistorisk museum med ry for at være en vellykket fusion. Museets arbejdsplatforme er lokale, nationale og internationale. Museet har i en årrække haft internationalt samarbejde med Nordtyskland og museer rundt om Østersøen. 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NB: Uopfordrede ansøgninger til Museum Lolland-Falster skal fremsendes til adressen post@museumlollandfalster.dk. Ved fremsendelse til andre adresser, kan behandling af ansøgningen ikke forventes.