Logo

Pressemeddelelse 5. marts 2015

Kom indenfor og se, hvad fremtidens kulturinstitution byder på, når mariteket på Banegårdpladsen i Maribo åbner dørene til en verden af viden, gode historier, oplevelser, lokalhistorie og fælles kulturarv.

Mariteket ruller den røde løber ud

I uge 12 og 13 byder Maribo Lokalhistoriske Arkiv, LollandBibliotekerne og Museum Lolland-Falster indenfor til en smagsprøve på, hvad den nye kulturinstitution i Maribo kan tilbyde.

En varm kop kaffe og dagens avis, gratis wi-fi, fantastiske fund fra den lollandske muld, et spændende tidsskrift eller en god roman til togturen, en lydbog til mobilen, et hyggeligt mødested med en blød stol at slappe af i, en bid af Maribos historie og et indblik i de tidligere generationers liv på Lolland - det er nogle af de tilbud, som mariteket byder på i to uger i marts.

Med den meget centrale placering i det nuværende Stiftsmuseum på Banegårdspladsen i Maribo håber initiativtagerne bag projektet, at det nye hus, udover de faste brugere af arkiv, bibliotek og museum, også vil tiltrække nysgerrige forbipasserende og ikke mindst de mange pendlere, der dagligt lægger vejen forbi Banegårdspladsen.

 "Vi har gennem længere tid arbejdet på visionerne for et fælles arkiv/bibliotek/museum, et såkaldt maritek, og nu vil vi gerne give borgerne et konkret indblik i de tanker, der ligger bag planerne om etablering af, hvad man kunne kalde en 'luksusventesal' i Maribo," udtaler Ulla Schaltz, museumsdirektør ved Museum Lolland-Falster. "Vi håber, at mariteket vil blive en naturlig del af hverdagen hos borgerne, og et sted, som man bare er nødt til at besøge, hvis man kommer forbi."

Mariteket vil i første omgang være åbent på alle hverdage fra kl. 7-17 fra mandag d. 16. marts til og med fredag d. 27. marts. Det er gratis at komme ind og benytte de mange tilbud i mariteket.

Der vil samtidigt være gratis adgang til hele museets udstillingsområde, heriblandtOMG - en udstilling om en enestående samling af krucifikser og middelalderens kirke, som åbnede i efteråret 2014, og til udstillingenViden i tiden - Mariebo bogsamling.

Fakta
En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra museum, bibliotek og arkiver, Lolland Kommunes sektor for Kultur og Fritid samt to projektkonsulenter har arbejdet sammen om at skabe en vision for det nye hus. Det nye maritek er udviklet gennem en række møder og workshops med medarbejdere, interessenter og lokale aktører.  Endelig er forslagene blevet samlet og beskrevet af arbejdsgruppen, mens idéerne til bygningsdelen og rumprogrammerne er visualiseret i tegninger af projektets arkitektkonsulent, Rikke Cora Larsen, fra ETN Arkitekter. Projektet har et budget på 21.536.500 kroner, og arbejdet er kommet så langt, at der skal søges om støtte fra fonde.
Læs mere om projektet

For nærmere information kontakt:
Kathrine Monsrud Ekelund, Akademisk assistent, Museum Lolland-Falster, kme@museumlollandfalster.dk, tlf.: 54 84 44 00
Heidi Pfeffer, Stadsarkivar, Lolland Kommunes Stadsarkiv, hepf@lolland.dk, tlf.: 54 67 68 64
Louise Holmquist, Udviklingskonsulent, LollandBibliotekerne, louho@lolland.dk, tlf.: 54 67 75 00

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: 16.-27. marts 2015, alle dage kl. 7-17, lukket lørdag-søndag
Pris: gratis

 

Pressebillede

PM_maritek _aabent -hus _ill

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld