Logo

Pressemeddelelse 27. april 2015

Med afsæt i særudstillingen ’Vejen til Europa’ fortæller museumsinspektør og arkæolog Marie Brinch om transportveje og kulturforbindelser i oldtiden i et foredrag på Falsters Minder.

Foredrag og omvisning om VEJEN TIL EUROPA

Museumsinspektør og arkæolog Marie Brinch fortæller om transportveje og kulturforbindelser i oldtiden med afsæt i særudstillingen 'Vejen til Europa' på Falsters Minder.

Med afsæt i de arkæologiske udgravninger ved Nykøbing Falster Omfartsvej fokuserer 'Vejen til Europa' på den fysiske rejse i oldtiden, kontakten til Europa og de kulturelle påvirkninger, som disse fjerne forbindelser medførte.

"Siden oldtiden har Lolland-Falsters geografiske beliggenhed gjort øerne til et naturligt bindeled til Europa," fortæller Marie Brinch, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, "Der har derfor været en livlig trafik over Østersøen gennem tusindvis af år - handelsvarer blev udvekslet, men også mennesker kom til, hvis kultur, sprog og traditioner påvirkede lokalområdet."

Nykøbing Falster Omfartsvej spiller er en vigtig rolle for forbindelsen mellem Skandinavien og Øst- og Centraleuropa. Den nye vej er en del af en transportkorridor, som har eksisteret siden oldtiden. "På denne måde skaber omfartsvejen en rød tråd fra oldtiden til nutiden," fortæller Marie Brinch.

Du kan høre mere om det spændende emne, når Museum Lolland-Falster holder omvisning i særudstillingen på Falsters Minder.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F
Hvornår: 7. maj 2015 kl. 15
Pris: Gratis, når entreén til museet er betalt.
Mødested: Ved indgangen til museet.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld