Logo

Pressemeddelelse 3. juni 2015

Lørdag d. 20. juni 2015 slår Museum Lolland-Falster dørene op og inviterer til åbent hus og et kik bag murene i fundhåndteringen.

Oplev håndteringen af de arkæologiske fund fra Femern Bælt udgravningerne

Lørdag d. 20. juni 2015 slår Museum Lolland-Falster dørene op og inviterer til åbent hus og et kik bag murene i fundhåndteringen. Det er her museet tager vare på de genstande, der dukker op i forbindelse med de arkæologiske udgravninger forud for den faste Femern Bælt-forbindelse.

Siden efteråret 2012 har Museum Lolland-Falster undersøgt forskellige arealer i det inddæmmede område øst for Rødbyhavn. Det er her den faste Femern Bælt-forbindelse skal etableres, og her de store etableringsarealer skal opføres. Undersøgelserne i 'det engang våde område' har genereret så fantastiske fund fra stenalderen, vi slet ikke havde turdet håbe på.

"Vi vil gerne invitere nysgerrige indenfor i vores fundhåndtering. Det er her alle genstandene bliver fragtet ind, når de kommer fra udgravningerne, og her de bliver vasket, registreret, fotograferet og magasineret. Det er en vigtig proces, da vi her har fokus på den enkelte genstand og har muligheden for alvor, at tage den i øjesyn og nærstudere den - måske for første gang i mange tusinde år", fortæller Rikke Lund Petersen, fundansvarlig på Femern projektet, Museum Lolland-Falster.

Når Museum Lolland-Falster d. 20. juni holder åbent hus, er det netop fundhåndteringen, der sættes i fokus. Her åbnes dørene til fundhåndteringen, hvor medarbejdere fra museet vil vise vask, registrering, fotografering og pakning af fundene. De vil ligeledes give et indblik i håndteringen af forskellige fundtyper og fortælle om, hvordan der udtages naturvidenskabelige prøver til analyse. Derudover bliver der åbnet op til soldestationen, hvor bl.a. jordprøver i dagligdagen underøges for fund, og der vises eksempler på de 3D-fotos, der er taget af forskellige genstande.   

Læs mere om fundenes vej

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster på 25593456 eller asm@museumlollandfalser.dk.

Hvornår: 20. juni 2015, fra 12-15
Hvor: Strandholmsvej 17, 4970 Rødby, følg museets skilte
Pris: Gratis

 

Pressebilleder:

PM_0603_kulisser _ill

Indtastning i MUD, Museernes udgravningsdata

 

  PM_0603_kulisser 2_ill

Soldecontaineren inspiceres af arkæolog Brian Westen inden den tages i brug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld