Logo

Pressemeddelelse 10.november 2015

Kom og deltag i julegaveværkstedet på Falsters Minder, Færgestræde 1A i Nykøbing. Her kan du blive inspireret af de både sjove og fine motiver på en række af museets pyntehåndklæder og brodere din egen julegave.

Broder din egen julegave

Julegaveværkstederne, hvor der både er inspiration og gode råd at hente, afholdes i forbindelse med, at museet viser en fin samling af pyntehåndklæder i perioden 17. november 2015 - 16. januar 2017.

Det første julegaveværksted afholdes fredag den 27. november 2015 kl. 14-17. Tag børnene med til en hyggestund og broder en julegave eller to før juletræstændingen på Torvet samme dag. Der vil være inspiration til både store og små. Herefter afholdes der julegaveværksteder to tirsdage kl. 10-12. Det er den 1. og 8. december.

For alle tre gange gælder, at der er gratis adgang til museet, mens der er julegaveværksted, men deltager man aktivt er der en materialepris på 20 kr., som betales i butikken. Der er mindre stykker stof, manillamærker samt nål og tråd til rådighed. Du kan også selv medbringe større ting at brodere på, som f.eks. en mulepose eller et viskestykke. Eller hvad med at sende far i køkkenet til januar med et forklæde fra Den Gamle Købmandshandel, som du broderer en kærlig eller sjov hilsen på?

KIRSTEN, KIRSTEN OG KIRSTEN

På Museum Lolland-Falster sidder tre tekstilkyndige damer og registrerer museets tekstiler - fordi de har lyst! Med stor viden om stingtyper, materialer og anvendelse af de forskellige tekstiler og klædedragter er Kirsten, Kirsten og Kirstens arbejde en uvurderlig hjælp i museets registrering af de tekstile genstande i de store tekstilsamlinger. Af og til støder de på noget, der bliver kigget lidt ekstra efter i sømmene og vist frem i udstillingerne i perioden op til jul. Senest var det en pakke, der dukkede frem af gemmerne, som vakte damernes nysgerrighed. Da pakken blev åbnet, viste den sig at indeholde pyntehåndklæder. Alle med blåt broderi, som mange pyntehåndklæder er, formentlig fordi farven passer godt til det blåemaljerede køkkentøj fra Glud & Marstrand, som de fleste nok kender bedst for Madam Blå.

"Vi faldt over motiverne, som er meget hverdagsagtige, og så er der mange af dem, der har sjove sentenser, som sammen med motiverne fortæller meget om kønsrollerne dengang. Om ikke andet, så i hvert fald, hvordan man gerne så, at kønsrollerne udspillede sig," fortæller Kirsten Dengsø.

"Og så er mange af motiverne rigtig søde. Det er sjovt at se tidsperioden omkring 1920/1930erne udspille sig gennem pyntehåndklæderne," supplerer Kirsten Jacobsen og Kirsten Dahl.

 

Hvornår: fredag den 27. november 2015 kl. 14-17, samt den 1. og 8. december fra 10-12.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.

Pris: Gratis adgang til museet, mens der er julegaveværksted. Ved aktiv deltagelse er der en materialepris på 20 kr.

 

 

          

Pressebilleder:

Pyntehåndklæder for voksne

 

Juleværksted for børn

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld