Pressemeddelelse 16. juni 2016

Hver tirsdag i juli er der sommerferieaktiviteter på Frilandsmuseet. Her kan børn i alle aldre deltage i forskellige aktiviteter, der i år har et tvist af middelalder, i anledning af at byen fylder 600 år. Aktiviteterne er forskellige fra tirsdag til tirsdag,

Sommerferieaktiviteter på Frilandsmuseet

Tirsdage i juli inviterer Museum Lolland-Falster til sjove aktiviteter på Frilandsmuseet med et tvist af middelalder

Sommeren er over os, og de lyse og varme timer giver mulighed for udendørsaktiviteter. Derfor holder Museum Lolland-Falster sommerferieaktiviteter på Frilandsmuseet i Maribo hver tirsdag i juli. I år har vi valgt at sætte fokus på, at byen kan fejre sit 600 års jubilæum, hvorfor vores aktiviteter har fået et tvist af middelalder.

”Man ved virkelig, at sommeren er over os, når sommersjov begynder at nærme sig. Det er altid en fornøjelse at møde alle de ferieglade børn, med deres voksne, på Frilandsmuseet, hvor alle altid er meget motiverede til at være med i aktiviteterne. Vi glæder os til at være med til at sætte fokus på byens historie og lave aktiviteter, der læner sig op ad middelalderen” siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Der er ligeledes mulighed for at møde Museumsforeningen Lolland-Falsters dragtlaug, der tirsdage i juli flytter ind i Kapellanhuset, hvorfra præsteenken, hendes niece fra København samt tjenestefolk – sammen eller på skift – formidler husets historie og livet i 17- og 1800-tallet. Foreningen er i huset fra 11-15.


Sværd og rosenkranse

Når man tænker på middelalderen, er det ofte ting som modige riddere og fromme munke og nonner, der dukker op. I forbindelse med Maribos 600 års byjubilæum ser vi på to af de elementer, der havde stor betydning for henholdsvis klostrenes og krigens folk. Rosenkransen havde stor betydning i klosterlivet, hvor den blev brugt i bøn, og sværdet var af afgørende betydning for ridderen, når han drog i krig. Med tankerne tilbage til middelalderen laver vi denne tirsdag rosenkranse og rollespilssværd. Vi snakker om livet som ridder og munke/nonner og ser på hvilke forskelle, der var i deres liv og virke.    

Hvornår: 5. juli 2016, kl. 10 -13
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr. børn u/ 18 år gratis, materialepris 20 kr., for at lave en rosenkrans eller et sværd.


Hemmeligheden ved de gamle planter
Gennem årtusinder har mennesket brugt planter til at helbrede og lindre sygdomme. Planterne blev indsamlet i naturen eller dyrket i f.eks. kloster- og apotekerhaver og anvendt til medicinfremstilling. Denne tirsdag sætter Frilandsmuseet i Maribo fokus på planteverdenen. Vi fortæller ved museets lægeurtebed om brugen af planter gennem historien og om, hvordan det nogle gange fik fatale følger. Vi går med naturvejleder Uffe Nielsen i skoven og ser hvilke planter, der vokser ved Frilandsmuseet, og så laver vi herbarium og urtesalt af de planter, der bliver fundet i skoven.

I forbindelse med Maribos 600 års byjubilæum ser vi på, hvordan nonne- og munkeklostre anvendte planterne i deres liv og virke og ser, om vi kan drage paralleller til vores eget Birgittakloster.    

Hvornår: 12. juli 2016, kl. 10 -13
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr. børn u/ 18 år gratis, materialepris 10 kr. ved deltagelse i arrangementet.

Bliv illustrator som i middelalderen
I forbindelse med Maribos 600 års byjubilæum ser vi på livet i byens nonne- og munkekloster - Birgittaklosteret. Her giver vi os i kast med pen, blæk og de gamle skriftformer, som gotisk skrift, og prøver at efterligne de dygtige skrivermunke, der gjorde deres bøger til små kunstværker med illustrationer på siderne. Derudover er der også mulighed for at lave sin helt egen mosaik med glasmaling efter middelaldermotiver.    

Hvornår: 19. juli 2016, kl. 10 -13
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr. børn u/ 18 år gratis, materialepris 20 kr. ved deltagelse i arrangementet.

 

Bånd i mange farver
I middelalderen blev tøj pyntet og lukket med bånd i forskellige former og farver. I anledning af Maribos 600 års byjubilæum prøver vi at lave bånd med forskellige gamle teknikker og ser, hvordan de forskellige farver og metoder kan danne smukke mønstre. Vi snakker også om, hvorfor man pyntede sit tøj med sådanne smukke bånd, og hvorfor man ikke gør det i dag. Båndene kan efterfølgende bruges til armbånd, nøgleringssnore, pynt på skoletasken, eller hvad man nu har lyst til.

Hvornår: 26. juli 2016, kl. 10 -13
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr. børn u/ 18 år gratis, materialepris 20 kr. ved deltagelse i arrangementet.

Ved grupper på 10 eller flere må I gerne tilmelde jer på 25593452 eller brj@museumlollandfalster.dk.

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster på asm@museumlollandfalster.dk eller 25593456.

 

Pressebilleder:

Pen og blæk

Rosenkrans

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld