Pressemeddelelse 16. juni 2016

Tag med på en offentlig onsdagsomvisning og kom tæt på herskabets tilværelse i hovedbygningens stuer eller livet i fæstebondens gård på landet, når fortællingen om C.D.F. Reventlow og landboreformerne foldes ud.

Offentlige onsdagsomvisninger på Reventlow-Museet

Tag med på en offentlig onsdagsomvisning og kom tæt på herskabets tilværelse i hovedbygningens stuer eller livet i fæstebondens gård på landet, når fortællingen om C.D.F. Reventlow og landboreformerne foldes ud

Fire onsdage i juli er det muligt for publikum at komme helt tæt på C.D.F. Reventlow, landboreformerne og livet i hovedbygningen på herregården Pederstrup, når Museum Lolland-Falster udbyder offentlige omvisninger.

I år har museet valgt at tematisere omvisninger” beretter Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der er guiden ved de to første omvisninger d. 6. og d. 13. juli. ”Landboreformerne var ikke kun født ud af ønsket om at omlægge og forbedre landbruget. De var en del af helt nye tanker om alt fra samfundets indretning over ansvaret for egen lykke og til det personlige følelsesliv, som også fik afgørende indflydelse på familien Reventlows egen hverdag. Det er netop den fortælling, der er i fokus på mine to omvisninger” afslutter Jesper Munk Andersen, der ved de to sidste onsdagsomvisninger i juli overlader ordet til kollegaen, museumsformidler Anne Elmer.

Mens fokus de to første gange ligger på livet i stuerne, retter Anne Elmer blikket ud mod det omkringliggende landskab. ”For kom periodens nye tanker til at præge livet i stuerne, så var det intet at regne i forhold til de ændringer, som befolkningen i landsbyerne blev udsat for” fortæller Anne Elmer og fortsætter: ”Tidligere tiders trygge tilværelse i landsbyerne måtte for mange bønder opgives til fordel for en udskiftet og udflyttet fæstegård midt på den bare mark – en ændring, der ikke blot affødte helt nye dyrkningsvaner og måder at forstå sig selv på, men som også kastede det velkendte danske kulturlandskab af sig”. Omvisningerne med særligt fokus på landbrugslandet og kulturlandskabet finder sted onsdag d. 20. og 27. juli.

Begge gange afsluttes omvisningen med en præsentation af årets særudstilling En kongelig Visit, hvor publikum efterfølgende kan gå på opdagelse i Christian VIII og dronning Caroline Amalies besøg på Lolland-Falster i 1843.

De offentlige onsdagsomvisninger begynder alle gange kl. 14.00 og tager cirka en times tid. Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Hvornår: hver onsdag i juli kl. 14
Mødested: vestibulen på Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Pris: gratis, når entréen er betalt, voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis

Pressebillede:

Publikum på vej op ad Pederstrups hovedtrappe

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld