Pressemeddelelse 27. juli 2016

Rundvisning i Tur i Tiden tirsdag d. 23. august kl. 19.30

Rundvisning i Tur i Tiden

Tirsdag d. 23. august er det igen muligt at komme med på en offentlig rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden, når kurator Jette Mellgren tager publikum med en tur rundt om Reventlowparkens lange sø og ind i Pederstrups århundredlange historie. Kom med på en legende, sanselig og fantasifuld tur med herregårdsfortællinger i centrum.

På turen, der vil varer en times tid, vil det være muligt for publikum ikke blot at høre om ideen bag posterne og de kunstneriske motiver bag værkerne på oplevelsesruten, men også hvordan værkerne skal forstås i dialog med de talrige historier som netop herregårdsmiljøerne på Pederstrup rummer. Årets oplevelsesrute, som siden åbningen d. 19. maj har tiltrukket mange besøgende til Reventlowparken. Det er en ny og langt mere sanselig måde at gå til værkerne - og ikke mindst kulturhistorien på, end hvad de tre tidligere års udstillingsprojekter har budt på, hvilket kurator Jette Mellgren fra starten har været helt bevidst om.

Det har været mit ønske i år at bryde med den traditionelle skulpturudstilling, som jeg de seneste år har stået bag i Reventlowparken” beretter Jette Mellgren, der derfor har taget afsæt i børnefamilier og unge, da rutens forskellige poster skulle udtænkes og formes. Hver af rutens otte poster, der igen i år er udformet af et team af danske og internationale kunstnere, går i dialog med et særligt aspekt af historien om herregården Pederstrup, som i parken udfoldes på en sanselig eller æstetisk måde, hvis ikke posten ligefrem indbyder til fysisk aktivitet eller eftertanke. ”Ruten er således ikke kun tænkt som en kunstnerisk oplevelse, men som et sted, hvor publikum på egen krop kan prøve, føle og mærke historien og forhåbentlig derigennem få vækket lysten til at udforske den spændende herregårdskultur, som netop Lolland er så kendt for.”

Selv om rutens primære målgruppe er børnefamilier og unge så vil Jette Mellgrens rundvisning vise, at der bestemt også er noget at komme efter for det voksne publikum. Ruten kan således bruges og forstås af alle aldersgrupper – og netop det voksne publikum er vigtig, når ruten skal formidles til ungdommen og de personlige herregårdsfortællinger skal frem. ”For et andet og vigtigt formål med ruten er nemlig også at få lukket op for de talrige personlige fortællinger om herregårdsliv, som det voksne publikum har oplevet eller husker er blevet fortalt og som vi med ruten håber kan blive formidlet videre til de yngre generationer” fortæller Jette Mellgren.

Rundvisningen i TUR i Tiden er gratis og kræver ikke tilmelding. Mød blot op foran hovedtrappen til Reventlow-Museet Pederstrup kl. 19.30 tirsdag d. 23. august og husk at iføre komfortabelt fodtøj, da turen går gennem parken.

 

Hvornår: tirsdag d. 23. august kl. 19.30

Mødested: trappen til Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L

Pris: gratis

 

Tur i Tiden er en tidsbegrænset oplevelsesrute i Reventlowparken der indbyder til en sanselig og historisk udforskning af herregårdshistorier. Ruten er kurateret af Fletvaerket i samarbejde Museum Lolland-Falster og udført i samarbejde med Anne Højstrup, Palle Lindau, Niklas og Magnus Mellgren, Tora Lie Brunberg, Tim Johnson og Monica Guilera. Tur i Tiden er støttet med midler fra Lolland Kommune, Nordea Fonden, 15. Juni Fonden, Realdania og Reventlowparkens Støttekreds.

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

 

Pressebillede:

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld