Pressemeddelelse 2. september 2016

Kunstneren Thomas Wolsings nye værk til særudstillingen på Stiftsmuseet tager afsæt i Lolland-Falsters ”sukkeridentitet”.

Fra 16. september og frem til 26. november 2016 kan særudstillingen ”Der, hvor sukkeret gror – udkantsmotiver i korssting” ses på Stiftsmuseet i Maribo.

Der, hvor sukkeret gror – udkantsmotiver i korssting

Kunstneren Thomas Wolsing viser forandringer i sine korsstingsbroderede værker

Museum Lolland-Falster har sammen med seks andre kulturhistoriske museer inviteret kunstneren Thomas Wolsing til et udstillingssamarbejde med overskriften ”FRA KANT TIL KANT”. Kunstneren skaber et nyt værk til hvert museum, som afspejler de særlige vilkår og problemstillinger, som gør sig gældende i netop ”den kant”. Samtidigt bidrager museerne med en kulturhistorisk vinkel om emnet. Udstillingen startede på Lemvig Museum i marts 2015, og har siden været vist på Ringkøbing Skjern Museum, Vesthimmerlands Museum, Museum Thy og vises altså nu på Stiftsmuseet i Maribo. Sidste udstillingssted er Landbrugsmuseet Gammel Estrup.

Udstillingen viser nye og ældre korsstingsbroderede værker og skulpturer af faldefærdige huse og bygninger. Til udstillingen i Maribo har Thomas Wolsing dog lavet et værk, ”Der, hvor sukkeret gror”, som især beskæftiger sig med den identitetsfølelse, der er på Lolland-Falster og specielt den del af den lolland-falsterske befolkning, som er af polsk afstamning. Derudover forvandler han også et af museets permanente rum med ure til en total garninstallation, der fokuserer på tid, korssting - og forfald.

”Thomas Wolsings værker er et uhyre spændende mix af det traditionelle og lidt altmodische korsstingsbroderi og Thomas’ moderne grafiske fortolkninger af motiver i det landskab, nogle kalder Udkantsdanmark”, siger Anne Elmer, kultur- og naturvejleder ved Museum Lolland-Falster. ”Der er tale om et overraskende og morsomt clash mellem min bedstemors korsstingsbroderi og Thomas’ kunstneriske omsætning af teknikken i sine kunstværker,” afslutter hun.

Thomas Wolsing er uddannet på Det Jyske Kunstakademi samt Det Kgl. Danske Kunstakademi og bosiddende i Thy. Yderligere oplysninger om Thomas Wolsing kan findes på www.thomaswolsing.dk.

Alle broderierne er syet af Hanne Vesterbæk Petersen fra Thisted.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

For nærmere information kontakt Anne Elmer, Museum Lolland-Falster på ae@museumlollandfalster.dk eller 51212513.

 

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: Almindelig entré: 50 kr. for voksne, børn gratis
Hvornår: Fredag d. 16. september – lørdag d. 26. november 2016, i museets åbningstid.


       

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Kunstneren Thomas Wolsings nye værk til særudstillingen på Stiftsmuseet tager afsæt i Lolland-Falsters ”sukkeridentitet”.

 

Kunstneren Thomas Wolsings brug af korsstingsbroderi i sine værker giver motiverne af forfald en helt ny æstetik.

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld