Pressemeddelelse 27. september 2016

Museum Lolland-Falster flytter udstilling om de lolland-falsterske klostre og klosterordner til Klosterkirken i Nykøbing F. Udstillingen åbner d. 30. oktober 2016.

Udstilling om reformationen i Klosterkirken

Museum Lolland-Falster viser udstilling om klostrene på Lolland-Falster i Klosterkirken i Nykøbing   

Museum Lolland-Falster markerer 500-året for reformationens begyndelse med en udstilling om de klostre og klosterordner, der var på Lolland-Falster i tiden før reformationen.

”I Nykøbing og Nysted var det franciskanerne, der byggede byernes klostre. Skt. Birgitta-ordenen grundlagde klosteret i Maribo, en institution, der var med til at skabe den nuværende købstad. I Halsted byggede benediktinerne et kloster, og i Nakskov var det Helligåndsordenen, der skabte byens kloster”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

I udstillingen bliver de fem klosteranlæg præsenteret og ligeledes de fem klosterordner. Og selvfølgelig vil landsdelens nye kloster, birgittinerklosteret i Maribo, også indgå i udstillingen.

Udstillingen er tidligere annonceret til at blive åbnet på Falsters Minder i Nykøbing d. 13. oktober, men Museum Lolland-Falster har valgt at indgå i den samlede markering af reformationsjubilæet ved at vise udstillingen i Klosterkirken fra d. 30. oktober, hvor jubilæumsåret bliver skudt i gang med en jubilæums- og festgudstjeneste.

Hvor: Klosterkirken, Kirkepladsen 1, 4800 Nykøbing F.
Pris: Gratis adgang
Hvornår: Fra d. 30. oktober 2016 i Klosterkirkens åbningstid

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Klosterkirken i Nykøbing F.

Klosterkirken i Nykøbing er den klosterbygning på Lolland-Falster, hvor der er bevaret mest af det oprindelige anlæg.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld