Pressemeddelelse 18. juli 2019

Femern A/S og Museum Lolland-Falster åbner for de arkæologiske udgravninger i Syltholm øst for Rødbyhavn. Her kan du komme helt ned i den spændende arkæologiske udgravning, hvor arkæologerne er i gang med at grave et forhistorisk offerområde ud.

Åben udgravning i Rødbyhavn

Besøg Museum Lolland-Falsters arkæologiske udgravninger i Rødbyhavn d. 7. august

Kom helt tæt på museets igangværende stenalderudgravning øst for Rødbyhavn, når Museum Lolland-Falster inviterer til åben udgravning.

“Det er et helt unikt område, vi i øjeblikket graver i", fortæller Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter: “På grund af områdets helt utrolige bevaringsforhold har vi gjort nogle helt exceptionelle fund som bl.a. fiskegærder af træ.”

Og det er netop disse fiskegærder, der danner rammen om denne åbne udgravning. På dagen fortæller udgravningsleder Bjørnar Måge fra Museum Lolland-Falster nemlig om stenaldermenneskets liv og hverdag samt fiskemetoder i stenalderen.

Derudover kan man naturligvis høre mere om danmarkshistoriens største tunnelprojekt, der er baggrunden for, at arkæologerne graver i området.

Dagens program:

• Kl. 13.00: Der åbnes og bydes velkommen
  • Kl. 13.15, 14.00 og 15.00: rundvisning og foredrag i udgravningen
  • Fra 13.00-16.00: Oplev blandt andet:
    • Fortællingen om danmarkshistoriens største tunnelprojekt under Femern Bælt
    • Gør et fund i vores mobile udgravning
  • Gratis kaffe, te og kakao til alle besøgende

Hvor: Den tidligere vindmøllepark Syltholm. Adgang: kør ad Gl. Badevej og drej til venstre ad Østersøvej, 4970 Rødby.
Hvornår: 7. august 2019 kl. 13-16
Pris: gratis

For yderligere information og interview kontakt:

Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster på 52 51 30 72 /
mb@museumlollandfalster.dk

Bjørnar Måge, arkæolog ved Museum Lolland-Falster på 52 51 30 76
bjm@museumlollandfalster.dk

Fiskegærde

Et blandt flere af de fiskegærder Museum Lolland-Falster har funder og udgravet i forbindelse med de arkæologiske udgravninger øst for Rødbyhavn.